0 Kč0

Blog

Jak správně užívat notebook?

30.10.2019

V tomto článku si uvedeme, jak užívat notebook, aby vydržel co nejdéle. V našem servise se setkáváme často se stejnými typy poškození. Formou tohoto článku vám poradíme, jak předejít poškození hardwaru vašeho notebooku.



Čištění notebooku

U čištění notebooku platí, že čím častěji si notebooku vyčistíte, tím lépe. Obecně můžeme říci, že čím vyšší teplota elektroniky, tím nižší životnost. Notebook by se měl vnitřně čistit alespoň 1x za rok. Vyvarujete se problémům jako sekání, samovolné vypínaní, zpomalení aj.

 

Máte HDD disk? Zapomeňte na přenášení zapnutého notebooku

Věděli jste, že pokud máte v notebooku zabudovaný klasický hard disk, nesmíte notebook jakkoliv přenášet? Je známo, že na pevné disky není spolehnutí. Mechanika tohoto disku je velmi zranitelná, protože disk je složen z otáčecího kotouče (plotny) a pohyblivé čtecí hlavy, která je velmi citlivá na jakoukoliv vibraci či otřes. Otřesy mohou způsobit absolutní nefunkčnost disku. Pokud potřebujete notebook, s kterým můžete hýbat při zapnutí, doporučujeme zakoupit notebook s moderním SSD diskem. 

 

Plastový notebook – zničené panty?

Opravy pantů, nebo-li kloubů notebooku jsou u nás v opravně také na denním pořádku. Je jasné, že když se notebook pořád zavírá a otevírá, dostávají panty pořádně zabrat. Panty se buď mohou uvolnit nebo přímo težce ohnout a způsobit vadu jiné části notebooku, dokonce i způsobit vyhoření. Proto není dobré brát poškozený pant na lehkou váhu. Pantům můžete znatelně prodloužit životnost, když budete otevírat notebook vždy podržením těla notebooku uprostřed a opatrným otevřením notebooku nahoru, nezapomeňte ale notebook vždy otevírat za střed! Pokud notebook budete otevírat za roh z jedné strany, panty se vám určitě poškodí.
                                                                                                            
                                                                                                                                       Takto NE !

Zdroj: Eurodenik.cz

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.

  
  

Zpět