0 Kč0

Blog

Rozdíl mezi repasovaným a použitým notebookem

2.4.2019


Repasovaný X použitý notebook 

Sposta lidí si myslí, že repasovaný notebook znamená to stejný, co použitý. Tento článek Vám pomůže objasnit rozdíly.


  • Repasovaný notebook
je ten, který byl sice v minulosti používán, ale projde testováním baterie a veškerých komponent před uvedením k prodeji. Proto repasované notebooky nesou s sebou více jistoty, protože byly před nákupem připraveny tak, aby byly v dobrém stavu. Obvykle je laptop kontrolován počítačovým technikem. Vadné díly jsou vyměněny nebo opraveny a pak znovu testovány, aby bylo zajištěno, zda vše funguje správně.

  • Použitý notebook
použitý notebook je přesně to, jak taky zní. Nebudete novým vlastníkem. Jednoduše, notebook byl používán a při koupi může být už vadný. V případě, že použitý notebook je napaden virusem, může vám za nedlouhou dobu selhat pevný disk, protože se jedná o použitý notebook, který před prodejem neprošel žádnými kontrolami ani opravami. 


Co z toho plyne? Z tohoto článků je zřejmé, že kupovat použitý notebook je velkým riskem. Notebook může být kradený, poškozený nebo zavirovaný. U použitého notebooku taky nemáte žádnou záruku, v nejhorším případě vám může laptop "umřít" za týden, ale pokud máte štěstí, vydrží vám i déle. Proto je vždy lepší zakoupit notebook repasovaný,  který byl kontrolován profesionály. 

Líbil se vám článek? Sdílejte jej.

  
  

Zpět